Plaspauzepoëzie

Schrijfsel

22.

Waterduiven en luchteenden


Bij mijn supermarkt is een brug omdat er ook een sloot is. Vanochtend, toen ik uit gewoonte naar de supermarkt liep, zat er een poes op die brug. En die poes keek naar de sloot. Dus ik dacht, als A en B waar zijn, dan zal C wel betekenen dat er iets spannends in de sloot aan de hand is. Ik ging naast de poes op de brug zitten en we waren direct vrienden. Zij de dunne, ik de dikke.

Ze was een oranje exemplaar met streepjes, en een witte buik die ik mocht aaien. De poes, haar naam ben ik vergeten, vertelde me dat ze de waterduiven erg interessant vond. Ik vertelde dat wij ze eenden noemen, en dat ze lekker zijn. In een groene curry bijvoorbeeld.

Op dat moment kwam er een baby langs, wiens chauffeur zei dat dat een poes was naast die meneer op de brug. Ik zei dat het inderdaad een poes was, en de poes liet weer haar zachte pluizige buik zien. De baby indiceerde geen duidelijke voor- of afkeur voor mijn nieuwe vriendin, dus tilde ik de poes op en hield haar voor de baby. Blijkbaar vinden babies dat niet leuk.

Ik voelde me niet meer op mijn gemak met de situatie, en vervolgde mijn weg. Even later liep ik terug met kattenbrokjes. Ik denk dat de poes een hint van het universum was dat ik brokjes moest halen. En de brug een metafoor voor mijn toevallige, maar handige aanwezigheid in de buurt van de supermarkt.

Op een tak bij het parkeerterrein zat een hele dikke luchteend besjes te eten. Heb ik niks van gezegd. Dat heeft mijn moeder me geleerd.

De babychauffeur kwam ik opnieuw tegen, anderhalve straat dichter bij mijn thuis. Ze zei, hee, dat is de meneer van de poes. Daarna zei ze dat ze niet wist waar het huis was waar de baby woonde, en of ik hier in de buurt bekend was. Ik zei nee, maar wel dat ik om de hoek woonde. Ik pakte Google Maps uit mijn broekzak. Ze moest nog erg ver lopen, zei ik, omdat mijn GPS dacht dat ik nog bij mijn zusje was. Ik heb haar wel de goede kant op gewezen, richting de poes op de brug.


Toppie!


Dat was toch weer 2.26% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid cultuur.

Jouw mening over mijn schrijfsel:

Geheel vrijblijvend en anoniem uiteraard.
Meer weten?

Nog niet genoeg gehad?

Deze vind je misschien ook wel leuk:

Wees hip, en deel hem via
e-mail of Twitter of Facebook