Plaspauzepoëzie

Schrijfsel

20.

De look van 2015 en een half


Hipsters zijn mijn schuld. Een logisch gevolg van mijn jarenlange, gepassioneerde promotie van het jezelf-zijn, onsterfelijk gemaakt door Michael Richards in het personage van Cosmo Kramer; de originele hipster doofus. Mijn strakke bips in én op sweatpants-fridays. Mijn imposante, ontembare barbarossa zijn medeplichtig aan wat ze later als homo hippus zullen opgraven. Mijn verontschuldigingen alvast daarvoor.

Ik ben een trendsetter, maar dat is niet de essentie van mijn bestaan. Ik ben, niet meer dan dat, en ik begrijp niet waarom mensen op diezelfde manier willen zijn. Ik vrees voor de komende jaren. Mijn heden wordt namelijk gekarakteriseerd door de broekloze werkweek en Skypebesprekingen in pyjama, alsmede een uitgebalanceerd dieet van chocolademuffins, energiedranken en benzodiazepines. Die kant moeten we niet op als maatschappij.


Ik denk aan een nieuwe look. Een look die in concept en uitvoering aansluit op de geforceerde zes-wekelijkse cyclus waarin mijn blonde manen worden getemd door een professionele schaarmevrouw. Ik wil de controle terug. Ik wil de teugels in eigen hand nemen. Ik zie het helemaal voor me. Ik, een gigantische, witte mustang, met handen, op het strand, ondergaande zon, die zijn eigen teugels vast heeft, in de vorm van een trimmer.

De cyclus start, zodra de lichaamseigen cicaden zijn gesynchroniseerd, met een volledige trim van al het lichaamshaar. Standje drie heeft mijn voorkeur. Vervolgens start een natuurlijke saw wave-oscillatie, die steeds weer als een crescendo opbouwt naar dat moment waarop het trillende apparaat tevoorschijn komt; de dirigent.

Maar dit keer heeft mijn rol als trendsetter een doel. Ik wil de natuurlijke cycli van alle mensen omvormen tot onhoorbare soundtrack van de maatschappij. Onvoorspelbare faseverschillen in kleur, ritme, geur en krul. Een atonale achtergrondruis van stekels, glimmende schedels, en ongemakkelijk klevende testikels.


Hoppa!


Jij maakt deze website minstens 1.71% beter.

Jouw mening over mijn schrijfsel:

Geheel vrijblijvend en anoniem uiteraard.
Meer weten?

Nog niet genoeg gehad?

Deze vind je misschien ook wel leuk:

Wees hip, en deel hem via
e-mail of Twitter of Facebook