Plaspauzepoëzie

Schrijfsel

13.

Fietsen met gebakken peren


De fietser voor mij in de rij fietste langzamer dan ik wilde, maar mijn moeder heeft ooit verteld dat ik niet mag voorpiepen. Dus daar fietste ik, langzamer dan ik wilde, met gebakken peren onder mijn snelbinders.

De betreffende fietser, een man, zeker twee irritante pubers ouder dan ik, droeg een rode tuinbroek, een lichtblauw T-shirt, en zo'n grote, witte Hema-onderbroek voor oude mannen. Dat laatste vermoedde ik grotendeels. De rest was van hetzelfde soort hoop als de loterij winnen.

Het fietspad waar wij op rijden (verleden tijd van rijen, vergelijkbaar met het Engelse to queue), was van het makkelijkste soort; geen tegenliggers, alsmaar rechtdoor en breed genoeg voor avondvierdaagsen. Meneer Tuinbroek stond op shuffle. Hij reed dertig meter vooruit, slingerde een stukje, ging opeens heel hard fietsen, remde abrupt, slingerde opnieuw, de slingers naar rechts wijds, en die naar links zigzaggend, daarna weer vol gas. Ik besloot hem te volgen.

Het Noodlot wil dat ik momenteel een cursus over zijn zus volg (die een bitch is) waarvoor ik wekelijks een afspraak heb in de buurt van bushalte GGZ Delfland. En het leek me op dat moment echt wel noodlotwaardig logisch dat Meneer Tuinbroek ook die kant op ging. Dus ik dacht, in dat geruststellende Vlaamse TomTom-accent: dit is endelijk uwen kans om uwen wens als undercufferagent op den fiets te verrrvullen. Het kwam goed uit dat ik al had besloten achter hem aan te fietsen.

Op enkele bijna-dood-ervaringen van tegenliggers na was er weinig avontuur aan het avontuur. Ik hield mijzelf vooral op afstand, en observeerde het immer willekeurige gedrag van mijn subject op mogelijke, onderliggende patronen. Maar helaas. Uiteindelijk stopte hij zomaar ergens en ben ik alleen verder gefietst. De enige manier waarop ik de route, waarin letterlijk een cirkel zat, kan verklaren, is dat de man eigenlijk een infantiele, zelflerende fietsrobot was, zonder Google Maps.

Ik was uiteindelijk overigens 58 minuten te vroeg voor mijn afspraak.


Hoppa!


Je bent zojuist 314 woorden slimmer geworden.

Jouw mening over mijn schrijfsel:

Geheel vrijblijvend en anoniem uiteraard.
Meer weten?

Nog niet genoeg gehad?

Deze vind je misschien ook wel leuk:

Wees hip, en deel hem via
e-mail of Twitter of Facebook